vrijdag 2 augustus 2013

Filmverslag - Spijt!

Hoi! Vandaag heb ik iets totaal anders dan je zou verwachten. Vandaag heb ik namelijk een film verslag van de film Spijt! Ik ben een tijdje terug naar deze film geweest en het leek me om te vertellen of ik de film leuk vond en waar het over ging.

 
 


De film Spijt! is een film die verfilmd is naar het boek van Carry slee.
 
De film gaat over een jongen die gepest word, hij heet Jochem. Hij word door heel zijn klas gepest behalve Daveid en Vera. Als ze met de klas op kamp gaan moeten ze allemaal douchen en Jochem is dan als laatst klaar. De pesters gooien zijn kleren naar buiten in de boom en doordat Jochem zijn kleren niet heeft kan hij niet op de groepsfoto. Als ze met het kamp terug naar huis fietsen hoort Jochem een hond. Hij gaat op het geluid af en ziet een hond die vast zit met een touw aan de boom. Hij beld de dierambulance en zo komt de dierenambulance hem ophalen. Hij gaat nog even mee naar het dierenasiel en gaat daarna naar huis. De volgende dag gaat hij weer terug naar het dierenasiel en komt Vera tegen, ze werkt dar als bijbaantje. Jochem wil daar eigenlijk ook wel werken. Hij gaat dus ook daar werken en zo is hij de hokken aan het schoonmaken. Als Vera hem een flesje water geeft en het opdrinkt ziet Vera allemaal blauwe plekken op zijn arm. Vera vraagt wat het is maar Jochem zegt dat er niks is. Verder word er in de film nog heel veel gepest en aan het einde van de film pleegt Jochem zelfmoord.
 
Ik vond het een hele heftige maar mooie film. Het is ook wel een emotionele film maar het is echt de moeite waard om te gaan kijken!
 
Ben jij al naar de film Spijt! geweest? Of ga je nog?
Until next time,
Leonie.
 2 opmerkingen:

cherishday zei

Deze Carry Slee film wil ik zeker eens gaan kijken. Radeloos vond ik al goed.

Anoniem zei

leuk